Ingrediënten (10 personen)

100g courgette
100g zwarte chocolade
1 el ongesuikerde bittere cacao
100g ZUSTO (100g ZUSTO = 100g suiker) Of je gebruikt een andere zoetstof die dan wel nog moet omgerekend worden
4 eieren
2 el bloem
1 tl bakpoeder
snuifje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°C. Maak de courgette schoon, haal de schil eraf en gooi de zaadjes weg, snijd in blokjes. Laat de courgette enkele minuten stomen en mix vervolgens tot een puree. Ik laat de courgette stomen door middel van een kookpot met water te vullen, aan de kook te brengen en vervolgens een zeef erover te hangen en daar de courgette enkele minuutjes in te laten stomen. Laat de chocolade smelten au bain marie en meng er vervolgens de cacao en de gemixte courgette door. Voeg het eigeel toe, evenals de ZUSTO (of andere zoetstof naar keuze of gewone suiker), de bloem, het bakpoeder en het zout. Klop het eiwit op en meng het voorzichtig onder het beslag. Schep het beslag in een taartvorm en bak 40 minuten op 150°C.

READY!!

Geniet van dit gezond(ere) extraatje! 🙂