Wij willen graag ons heerlijke recept van blueberry muffins met jullie delen. Ze zijn ideaal als tussendoortje en door de aanpassingen die wij doorvoerden zijn ze nog eens verzadigend ook
Wat hebben wij aangepast:
- de suiker vervangen door Zùsto (minder suiker en extra aanvoer van vezels)
- de bloem vervangen door meel = volkoren (extra vezels, extra verzadigend)
- gebruik van olie in plaats van boter (minder verzadigd vet)
- toevoeging van ongesuikerde platte kaas (extra eiwitten, extra verzadigend & extra smeuïg)
- gebruik van vers fruit in de muffins (extra fruit = extra vezels)
Allemaal kleine aanpassingen, maar met een wereld van verschil!
Recept
Ingrediënten (12 stuks)
200 gram volkoren bloem
2 theelepels bakpoeder
85 gram ZUSTO (of andere zoetstof maar dan wel nog omrekenen)
250 gram magere kwark/yoghurt
2 eieren
2 eetlepels neutrale olie
200 gram blauwe bessen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Neem een kom en mix de bloem en het bakpoeder. Hou wel 1 theelepel bloem apart en mix dit door de blauwe bessen. Zet aan de kant. Neem een andere kom en mix daarin de suiker, de yoghurt, olie en eieren. Voeg de het eiermengsel bij de bloem en zet onder elkaar met een spatel. Mix niet te veel, dan wordt het deeg droog. Voeg tot slot ook de bessen toe en mix een laatste keer door. Leg 12 liners in de cupcakebakvorm en verdeel het deeg over de 12 vormpjes. Zet in de oven voor 25 minuten. Test de muffins met een tandenstoker of ze klaar zijn!
SMULLEN!