Diëtiste Charlotte
Eating Habits groeit mee met haar ervaring.
Charlotte is gedreven in haar vak met een grote passie voor gezonde voeding. In juni 2014 studeerde ze af als voedingsdeskundige en was ze vastberaden haar eigen praktijk op te starten, met als doel mensen te kunnen begeleiden, stimuleren en motiveren naar een gezonde levensstijl.
Gedurende deze 8 jaar ervaring in het vak heeft ze constant haar begeleiding en werkwijze bijgestuurd, om haar cliënten zo goed en praktisch mogelijk te begeleiden.
Mijn visie
Eten is niet weg te denken uit ons dagelijkse leven. Eten is iets dat ons leven enorm beheerst. Daarom is het van groot belang om een plan van aanpak op te stellen dat bij jouw persoonlijke levensstijl past en haalbaar is op lange termijn.
Jouw unieke lichaam staat centraal en ik probeer ook steeds van hieruit te vertrekken, op alle vlak. Want ons lichaam vertelt ons meer dan we denken, alleen luisteren we niet meer naar de signalen. We gaan tevens op zoek naar jouw intrinsieke drijfveren, want deze zijn belangrijk om vol te houden op lange termijn.
De naam Eating Habits is ontstaan omdat eten veel meer is dan het eten op zich. Ik koos voor deze naam omdat dit 100% overeenkomt met mijn visie omtrent een gezonde levensstijl, als voedingsdeskundige zie ik het breder.
Concreet voedingsadvies met voldoende aandacht voor inspiratie, mindset en de manier hoe je naar je lichaam en voeding kijkt.
Noodzakelijk
Zonder voeding kunnen we niet leven, zonder volwaardige voeding kunnen we ons niet fit voelen & zonder gevarieerde voeding krijgen we tekorten. Voeding is en blijft dus in de eerste plaats dé brandstof voor een gezond lichaam.
Gezelligheid of passie
Afspreken met de vrienden? Gezellig dinertje! Meeting op het werk? Lunchmeeting! Zakelijke deal sluiten? Op restaurant! Aperitiefje? Knabbeltje erbij! Zalige zomeravond? BBQ! Koude winteravond? Kaasfondue! Feest? Taart!
Moodbooster
“Good food gives a good mood.” Daar zijn we het sluitend over eens, en dan bij voorkeur de zoete, zoute of hartige zaken! Dit is ook fysiologisch te verklaren, deze maken gelukshormoon aan in onze hersenen!
Eten is geëvolueerd tot een vorm van genot, welzijn, gezelligheid en samenzijn. Met andere woorden een heel sociaal gebonden aspect dat iedereen hoog in het vaandel draagt. Hiermee leren omgaan staat dan ook centraal in mijn begeleiding, alles draait rond juiste keuzes maken.