Diëtiste CHARLOTTE

Charlotte Vande Riviere is gedreven in haar vak met een grote passie voor gezonde voeding. Ze was dan ook overtuigd de studies Voedings- en dieetkunde te volgen, om zo van haar passie haar beroep te kunnen maken. Mooi toch? Als passie en beroep samenkomen. Je zal dit ook merken dat zij met veel plezier en overtuiging over haar vak spreekt. In juni 2014 studeerde Charlotte af als voedingsdeskundige en was ze vastberaden haar eigen praktijk op te starten, met als doel mensen te kunnen begeleiden, stimuleren en motiveren tot een gezonde levensstijl.

Charlotte koos voor de naam ‘Eating Habits’ als praktijknaam, omdat dit 100% overeenkomt met haar visie omtrent een gezonde levensstijl. Als voedingsdeskundige ziet ze het breder, een gezond voedingspatroon is meer dan het eten op zich.

The term eating habits refers to why and how people eat, which foods they eat, and with whom they eat, as well as the ways people obtain, store, use, and discard food. Individual, social, cultural, religious, economic, environmental, and political factors all influence people’s eating habits.

Voedingsgewoonten duiden evenals op het waarom je eet, met wie je eet, hoe en waar je eet enzovoort. Er zijn heel veel zaken die ons voedingspatroon beïnvloeden. Eten is vandaag de dag geen kwestie meer van eten om te overleven of eten omdat het moet. Eten is geëvolueerd tot een vorm van genot, welzijn, gezelligheid en samenzijn. Met andere woorden een heel sociaal gebonden aspect dat iedereen hoog in het vaandel draagt. Nu is het net de kunst om een balans te vinden tussen een gezond voedingspatroon en de extra’s. Met andere woorden genieten op een verantwoorde en gebalanceerde manier! Dit klinkt voor velen onmogelijk maar juist daarvoor kan je bij Charlotte terecht!

Eten is geëvolueerd tot een vorm van genot, welzijn, gezelligheid en samenzijn. Met andere woorden een heel sociaal gebonden aspect dat iedereen hoog in het vaandel draagt. Hiermee leren omgaan staat dan ook centraal in mijn begeleiding, alles draait rond juiste keuzes maken.

Een ‘dieet’ was (en is soms nog steeds) taboe, je mag zogezegd niks (lekkers) meer eten en dat genot waarover Charlotte sprak zal er niet meer zijn. Maar dit is enorm omstreden, een diëtiste is vandaag de dag hipper dan ooit. Zoals je kan zien kan je haar ook op social media zoals Facebook en Instagram volgen! Graag deelt zij haar persoonlijke ‘Eating Habits’ om jou te inspireren en te tonen hoe lekker gezonde voeding wel kan zijn. Het is geen kwestie van minder te eten maar een kwestie van gezonder te eten en gezondere keuzes te leren maken.

Verder staat Charlotte heel positief in het leven, ze is een heel ‘postive minded’ persoon. Dit is tevens een deeltje die ze zonder problemen zal overbrengen naar jullie toe!


  • Eetgewoonten

  • Gezonde(re)
    keuzes

  • Balans
    noden / extra’s

  • Bewust eten

  • Variatie

  • Genieten

begeleiding

We gaan samen aan de slag en kijken wat de meest geschikte aanpak is voor jou! #teamworkmakesthedreamwork

ontdek de mogelijkheden

dietiste charlotte

Zin om samen met me
aan de slag te gaan?

Of heb je vragen
rond mijn visie?

contacteer me

Ontdek mijn tips, nieuwtjes
en heerlijke gerechten.

ontdek ze hier