Diëtiste Charlotte

Hallo!

Welkom op mijn website ‘Eating Habits’. Even een kijkje nemen op deze website is al een eerste belangrijke stap tot een gezonde(re) levensstijl!

Ik ben Charlotte Vande Riviere, jong en gedreven met een grote passie voor gezonde voeding. Ik was dan ook overtuigd de studies Voedings- en dieetkunde te volgen, om zo van mijn passie mijn beroep te kunnen maken. Mooi toch? Als passie en beroep samenkomen. Je zal dit ook aan mij merken dat ik met veel plezier en overtuiging over mijn vak spreek. In juni 2014 studeerde ik af als voedingsdeskundige. Ik was vastberaden mijn eigen praktijk op te starten, met als doel mensen te kunnen begeleiden, stimuleren en motiveren tot een gezonde levensstijl. Ik heb voor de naam ‘Eating Habits’ gekozen als praktijknaam, omdat deze definitie 100% overeenkomt met mijn visie omtrent een gezonde levensstijl. Als diëtiste zie ik het breder, een gezond voedingspatroon is meer dan het eten op zich.

“The term eating habits refers to why and how people eat, which foods they eat, and with whom they eat, as well as the ways people obtain, store, use, and discard food. Individual, social, cultural, religious, economic, environmental, and political factors all influence people’s eating habits.”

Als diëtiste kijk ik dus verder dan enkel de voeding op zichzelf. Voedingsgewoonten duiden evenals op het waarom je eet, met wie je eet, hoe en waar je eet enzovoort. Er zijn heel veel zaken die ons voedingspatroon beïnvloeden. Eten is vandaag de dag geen kwestie meer van eten om te overleven of eten omdat het moet. Eten is geëvolueerd tot een vorm van genot, welzijn, gezelligheid en samenzijn. Met andere woorden een heel sociaal gebonden aspect dat iedereen hoog in het vaandel draagt. Nu is het net de kunst om een balans te vinden tussen een gezond voedingspatroon en de extra’s. Met andere woorden genieten op een verantwoorde en gebalanceerde manier! Dit klinkt voor velen onmogelijk maar juist daarvoor kan je bij mij terecht! Onderstaande kernwoorden vatten mijn visie als diëtiste kort samen:

Eetgewoonten – Gezonde(re) keuzes – Bewust eten – Balans noden/extra’s – Variatie – Genieten

Een ‘dieet’ was (en is soms nog steeds) taboe, je mag zogezegd niks (lekkers) meer eten en dat genot waarover ik sprak zal er niet meer zijn. Maar dit is enorm omstreden, een diëtiste is vandaag de dag hipper dan ooit. Zoals je kan zien kan je me ook op social media zoals Facebook en Instagram volgen! Graag deel ik mijn persoonlijke ‘Eating Habits’ om jou te inspireren en te tonen hoe lekker gezonde voeding wel kan zijn. Het is geen kwestie van minder te eten maar een kwestie van gezonder te eten en gezondere keuzes te leren maken.

Verder sta ik heel positief in het leven, ik ben een heel ‘postive minded’ persoon. Dit is tevens een deeltje van mezelf dat ik graag overbreng naar jullie toe. Een goed gevoed lichaam in combinatie met een positieve geest, geeft de beste kwaliteit van leven.

Neem gerust verder een kijkje op mijn website!

Healthy greetings,

Charlotte

 

Website2Website3Website4

Website5Website6Website7Website8

Charlotte

V o e d i n g s d e s k u n d i g e

Equilibre3

Afvallen via volwaardige maaltijdvervangers

Naast vermagering via de klassieke manier bied ik ook een dieetplan op met maaltijdvervangers. Ik leg de nadruk in het bijzonder op maaltijdvervangers, om er op te duiden dat het geen proteïnedieet is! Met een proteïnedieet ga je op korte

meer info

Instagram

© 2015 Eating Habits