Vislasagne ; topper van formaat !

Eating Habits’ lasagne viel bij jullie reuze in de smaak, maar laat mij jullie β€˜pretty please’ voorstellen aan deze topper van formaat!Β πŸ˜‰Β Een héérlijke gezonde vislasagne! Een persoonlijke favoriet!

Vaak krijg ik de vraag in de praktijk hoe we vis lekker magerΒ kunnen bereiden. In dit gerecht komt dit veelal door de kruiding (met natuurlijke kruiden). Heerlijke combi!

TIP: bij de ingrediΓ«nten gebruik ik onder andere gepelde tomaten uit blik en geen verse tomaten die ik pel. Waarom? Deze in blik komen uit het Zuiden en hebben veel meer smaak dan onze Belgische op dit moment..

IngrediΓ«nten voor 2 personen

  • 6 volkoren lasagnevellen (afhankelijk van de grootte van de schaal, ik gebruik ene van 22 op 22 cm)
  • 400g kabeljauw
  • 1 citroen, sap

Voor de tomatensaus

  • 2 teentjes look
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 koffielepel tomatenconcentraat
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de aubergine

  • 1 aubergine
  • 1 takje rozemarijn
  • peper & zout

Voor de pesto

  • 1/3eΒ bussel bladpeterselie
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el kappertjes
  • enkele druppels citroensap
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Β½e teentje look
  • 1 el olijfolie
  • peper zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de pastavellen gaar in veel water.Β Fileer deΒ kabeljauwfilets overlangs in 2 en kruid deze met peper en zout. Maak de tomatensaus. Stoof de ui samen met de look, een takje tijm en een blaadje laurier aan in weinig olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, het tomatenconcentraat en een snuifje zout toe. Laat een tiental minuutjes sudderen op een zacht vuurtje. Kruid met peper en zout. Mix tot een tomatensaus (er mogen nog wat stukjes in zitten).

Snijd de aubergineΒ in kleine blokjes en stoof deze aan in weinig olijfolie samen met een takje rozemarijn. Kruid met peper en zout. Doe alle ingrediΓ«nten voor de pesto samen in de vijzel en stamp fijn.

Neem een grote ovenschaal en bestrijk deze met wat olijfolie. Bedek de bodem met pastavellen en kabeljauw en lepel een laagje tomatensaus er over. Bestrooi vervolgens met aubergineblokjes en leg er opnieuw een pastavel over. Bestrijk dit met de peterseliepesto. Plaats de schotel gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Besprenkel de lasagne net voor het serveren met enkele druppeltjes citroensap.

LIEFS & SMAKELIJK!

blog

Vragen rond ditΒ bericht?

Of wilt u meer weten?

contacteer ons