PIMP jouw zomer met heerlijke salades!

Zorg voor voldoende variatie zodanig het niet saai wordt! Hieronder vind je enkele tips hoe ik voor variatie zorg in mijn salades. Ik bouw mijn salades telkens op uit 5 componenten:

  1. De groenten (onbeperkt) : meestal maak ik gebruik van 3 soorten groenten waarbij als basis altijd salade (hier is ook zoveel variatie in, dus maak er gebruik van), en hieraan voeg ik nog twee andere kleurrijke groenten toe!
  2. Vlees / vis / kaas (max. 80 à 100g): kies voor magere vleeswaren zoals sneetjes vlees, (kant-en-klare) reepjes vlees, gesneden overschotje vlees van dag voordien,… OF voor zowel magere als vette vis OF voor light kazen zoals mozzarella light, feta light (enkel in de MAKRO & in de OKAY te vinden), cottage cheese (Hüttenkase),…
  3. Gezonde topping (max. 2 el): hiermee bedoel ik pitten / zaden / noten / superfoods / …
  4. Dressing ( een ‘geutje’): kies voor magere dressing / light vinaigrette / yogorette / balsamico azijn / …
  5. Zetmeelcomponent ( zie persoonlijk advies welke portie): volkoren brood / volkoren crackers of beschuiten / quinoa, couscous, volkoren pasta of rijst,…

KLAAR! 🙂

EXTRA TIP: ik maak altijd een salade klaar voor 2 dagen, anders wordt dit organisatorisch wel heel moeilijk plus vaak veel overschotten. Zeven dagen op een week waarin ik dus drie verschillende slaatjes bedenk: twee of drie dagen met vlees, twee dagen met vis en twee dagen met kaas!

Have a GREAT summer!

Charlotte

blog

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

contacteer ons