
Gezondere pasta carbonara met veggies (& zonder ei) ♡
Ingrediënten (2 personen)
– 4 stronken witloof
– 250g champignons (in plakjes)
– 125 ongekookte (volkoren) pasta
– 150g magere kalkoen spekreepjes
– 250g ricotta
– 150 tot 200ml halfvolle melk
– peper en zout
– half groentebouillon blokje
Bereiding
Halveer het witloof en snijd de harde kern er uit. Snijd de rest in reepjes. Kook de spaghetti gaar. Bak de magere kalkoen spekreepjes aan in een koekenpan. Voeg nadien de champignons toe en bak 5 minuutjes mee. Voeg als laatste de reepjes witloof toe en roerbak 2 minuutjes mee. Neem een aparte kookpot en doe er de ricotta en de melk in, warm het al roerend op tot het een saus wordt. Kruid met peper en zout en doe er een half groente bouillonblokje in. Verdeel de pasta over de twee borden, voeg dan de groenten met de spekjes toe & werk af met de kaassaus.
SMAKELIJK! 🤍
TIP 1 : de basis is hier groente en niet de pasta
TIP 2 : kaassaus vervangen door de ricotta met melk
TIP 3: spekbokjes vervangen door magere kalkoen spekreepjes 🥓 🦃
Staat dit receptje binnenkort eens bij jou op tafel, tag ons dan gerust! ♡
