Charlotte & Jolien

Charlotte & Jolien zijn twee voedingsexperts van hetzelfde kaliber! Ze hebben samen gestudeerd en hadden altijd al dezelfde visie en mindset… In het jaar 2020 besloten ze om hun ideeën te bundelen en samen aan de slag te gaan! EATING HABITS BV op de markt in Deinze was een feit!

Ze hadden maar één doel en dit was een concept op poten zetten waarbij ze hun cliënten optimaal konden begeleiden! En dit liefst zo praktisch mogelijk, want iedereen heeft de dag van vandaag een gebrek aan tijd. Maar bovenal moest dit alles in een gezellig kader en toffe sfeer kunnen doorgaan. Ze willen ook vooral de stress en het denken in uitersten, welke samenhangt met diëten, weerleggen! Eating Habits moet een plek worden op de markt in Deinze waar iedereen aan tafel kan schuiven om zijn voedingsgewoontes op punt te zetten en zijn persoonlijke doelen te bereiken! En dit zonder op dieet te gaan, maar juiste keuzes leren maken,  alles in juiste verhouding leren eten & hun manier van denken aan te passen.

POSITIVE VIBES ONLY!
CHARLOTTE

Hi, ik ben Charlotte! 28 jaar jong en al 6 jaar zelfstandig diëtiste in hoofdberoep. In het jaar 2014 heb ik mijn eigen praktijk opgestart & hier heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Ik doe mijn job met hart en ziel en elke dag probeer ik mensen zo goed mogelijk te motiveren in het aanhouden van hun gezonde levensstijl.

Het jaar 2020 is voor mij het jaar waar op professioneel vlak mijn droom uit kwam: de oprichting van EATING HABITS BV samen met Jolien. Wat heb ik uitgekeken naar dit verhaal!

Naast diëtiste ben ik getrouwd met de man van mijn leven, Maxim, mijn jeugdliefde. En ben ik in Maart 2020 mama geworden van een fantastisch klein dametje, mijn lieve Alice.

Verder hou ik van al het moois dat het leven biedt en vind ik vooral ‘kleine gelukskes’ fantastisch.

Onze visie

 

1. De focus weghalen van de weegschaal

 

Wij zien de weegschaal als een instrument en gebruiken hem ook als zodanig. De weegschaal kan jou niet vertellen of jij je best hebt gedaan, of je goed bent zoals je bent en al helemaal niet of je ‘genoeg’ bent afgevallen. Dit zijn oordelen die we vooral onszelf opleggen, maar waarbij we de weegschaal wel een grote rol laten spelen. Tijdens het vermageringsproces is de weegschaal meer een boeman dan een buddy. Het gebeurt nog te vaak dat frequent wegen tot frustratie, obsessie en soms zelf opgeven leidt. Wanneer je de weegschaal loslaat, verleg je jouw focus! Er komt meer ruimte vrij om jou te focussen op jouw eetgewoontes & een groot stuk stress valt weg. Waardoor gewichtsverlies automatisch volgt. Daarom zit wegen niet meer standaard in onze begeleiding, maar eerder als extra.

 

2. Praktisch

 

Iedereen weet wel wat gezonde voeding is, maar het loopt meestal spaak bij “Maar hoe passen we dit allemaal toe in een onze drukke levensstijl?” Het liep dus niet mis omdat onze cliënten niet wisten WAT ze moesten doen, maar eerder bij het ‘HOE’? Weinig tijd, te weinig inspiratie, druk leven,… Tijdens de verschillende classes gaan we ons dus meer gaan focussen op het ‘HOE?’. We gaan jullie praktischer gidsen doorheen deze drukke levensstijl waar het vaak heel moeilijk is om alles rond te krijgen. We bieden het totaalplaatje aan. We willen jullie vooral praktisch op weg helpen met receptenboekjes, weekplanners, winkelgidsen, productenfiches,…..

 

3. The power of together

 

Eén van de voorwaarden was dat alles in een gezellig & ontspannen kader kan doorgaan. De 1 op 1 consultaties worden vervangen door groepslessen van maximum 6 personen. We willen de stress die vaak samenhangt met vermageren weghalen. Want iedereen zit er tenslotte omwille van dezelfde reden… Dit worden steeds ENERGIERIJKE, TOFFE classes zonder de stempel te krijgen van welk getal er bij jou hoort. Het gaat een groepsgevoel creëren welk (h)erkenning kan geven en ook zal motiveren.

 

4. Voeding terug normaliseren

 

Eten wordt de dag van vandaag veel te vaak gezien als ‘een dikmaker’. Maar we vergeten dat voeding een basisbehoefte blijft. Door de dieetcultuur zien we dat een groot percentage van de bevolking een verstoord eetpatroon creëert. Laat ons maar gewoon weer normaal gaan doen, alles kan en alles mag zolang je dit maar in een juiste verhouding eet. We willen de extremen en de hoge eisen die we onszelf opleggen achterwege laten. We gaan MIND(RE)SETTEN! 

Ons doel is niet om te stoppen met gewicht verliezen, maar wel het loslaten van de negatieve associatie tussen het getal op de weegschaal en jouw stemming, motivatie en zelfzekerheid.

(WHAT’S IN A NAME ? ) De naam Eating Habits is ontstaan omdat eten veel meer is dan het eten op zich. Voedingsgewoonten duiden evenals op het waarom je eet, met wie je eet, hoe en waar je eet enzovoort. Er zijn heel veel zaken die ons voedingspatroon beïnvloeden. Eten is vandaag de dag geen kwestie meer van eten om te overleven of eten omdat het moet. Eten is geëvolueerd tot een vorm van genot, welzijn, gezelligheid en samenzijn. Met andere woorden een heel sociaal gebonden aspect dat iedereen hoog in het vaandel draagt. Nu is het net de kunst om een balans te vinden tussen een gezond voedingspatroon en de extra’s. Met andere woorden genieten op een verantwoorde en gebalanceerde manier!

Eten is geëvolueerd tot een vorm van genot, welzijn, gezelligheid en samenzijn. Met andere woorden een heel sociaal gebonden aspect dat iedereen hoog in het vaandel draagt. Hiermee leren omgaan staat dan ook centraal in onze begeleiding, alles draait rond juiste keuzes maken.

 

dietiste charlotte

Zin om samen met ons
aan de slag te gaan?

Of heb je vragen
rond onze visie?

contacteer ons

Ontdek onze tips, nieuwtjes
en heerlijke gerechten.

ontdek ze hier