FAQ

Ik wil graag vermageren, kan dit nog 1 op 1?

Bij EATING HABITS willen we ons onderscheiden en dit met een andere werkwijze dan welke klassiek wordt aangeboden. Indien je wil vermageren, zijn wij er van overtuigd dat je het meeste succes gaat boeken door het traject te volgen. Dit traject is specifiek opgesteld naar de noden van onze cliënten & dit na elk 6 jaar ervaring in het vak. We leggen de focus op de ‘eating habits’/eetgewoontes, wat meer succes heeft op lange termijn. De weegschaal volgt vanzelf en dit zonder stress en prestatiedrang. Er is de mogelijkheid om bovenop dit traject persoonlijke consult in te boeken voor een weeg/meetmoment, voor extra motivatie,…

MAAR het is uiteraard nog steeds mogelijk om bij ons 1 op 1 langs te komen. Iedereen is bij ons welkom! Ook onze klanten die reeds in begeleiding waren in de Pachthofstraat in Deinze of groepspraktijk Manuwell in Machelen-Zulte. Die ‘klassieke’ werkwijze blijft dezelfde.

 

Wat nà het traject?

Na of naast het traject kunnen jullie zich ook inschrijven voor aanvullende workshops welke inspelen op de actualiteit of een bepaald onderwerp nog meer gaan uitdiepen. Daarnaast zijn ook onze meet/weegmomenten (in feite zijn dit de opvolgconsulten volgens de ‘klassieke’ methode) een optie om de x-aantal tijd te gaan inplannen voor een consistente opvolging.

Tijdens het traject worden jullie ook toegevoegd in een besloten groep op Facebook (indien gewenst). Dit biedt de mogelijkheid om iedereen van dezelfde info te verzien. Wanneer iets interessant aan bod komt in eender welke class; zoals een vraag of een interessant weetje. We willen graag dat zulke info elk van jullie bereikt. Iedereen in de groep heeft tenslotte hetzelfde traject gevolgd. Last ons elkaar motiveren/inspireren.

WE’VE ALWAYS GOT YOUR BACK! 

Ik volg het traject, maar heb een extra duwtje in de rug nodig of struggle met een bepaald topic.

Dan kunnen jullie eens aan ons mouw trekken na een sessie of ons op eender welke manier contacteren. We nemen graag extra de tijd voor jou en we boeken met jou een consult in waar we extra persoonlijk bepaalde struikelblokken of motivatiedips bespreken! Dit is dan een consult van een halfuurtje, welke €30 kost. Hierbij doen we ook een analyse van de lichaamssamenstelling met het BIVA toestel.

Hoe boek ik een meetmoment in?

Een meetmoment kan niet online ingeboekt worden. Hiervoor sturen jullie een mailtje naar info@eating-habits.be of bellen jullie ons of trekken jullie na een sessie eens aan ons mouw en plannen we graag een moment in voor jou!

Als jullie niet meer (standaard) met een weegschaal werken, hoe meten we dan onze evolutie?

Dat deze vraag in onze FAQ zit, is omdat wij weten dat deze vraag zéker veel gesteld gaat worden. We hebben dit bewust gedaan, omdat de weegschaal veel meer een boeman is in het vermageringsproces dan een buddy! Geef toe dat je jouw motivatie vaak volledig laat afhangen van dat getal op de weegschaal? En dit willen wij nu volledig vermijden. We willen 100% positive vibes! En we willen 100% focus op een gezonde levensstijl, zonder 2x per dag te checken of dit wel al zichtbaar is op de weegschaal. Als je u inzet, en met alle tips aan de slag gaat die in het traject uit de doeken worden gedaan, dan volgt het gewichtsverlies vanzelf!

Hoe ‘meet’ je dan uw evolutie?

  • energiepijl
  • kledij
  • centimeters
  • spiegel

Op de weegschaal staan, kunnen jullie thuis ook… Als jullie tot bij ons komen, willen wij alle tijd gebruiken om jullie te informeren en praktisch te helpen. Want dit vonden wij bij onze vorige werkwijze persoonlijk niet altijd, soms was een opvolgconsult niet meer dan een weeg- en meetmoment. En eens overlopen hoe de week geweest was en dan was het halfuur al gepasseerd. Wij vinden dat wij deze kostbare tijd beter kunnen spenderen aan informatie geven, dan aan wegen wat jullie thuis tenslotte ook kunnen doen (maar ook thuis raden wij het niet aan om héél frequent op die weegschaal te gaan staan ;-))

Dus de weegschaal zit niet meer standaard in onze begeleiding. Maar je kan uiteraard wel eens een meet- en weegmoment inboeken aanvullend bij het traject! Dit kan niet online, maar dit kan na een sessie aan ons gevraagd worden om in te boeken of per mail / telefoon! Dan wordt een uitgebreide lichaamsanalyse gedaan en kunnen we kijken wat uw evolutie is qua lichaamssamenstelling. Want dit zegt ons veel meer dan een cijfer. Zoals hiervoor al gezegd, jullie kunnen thuis ook op de weegschaal staan, maar een uitgebreide lichaamsanalyse dat kan niet.

Ik ben diabeet en/of heb een te hoge cholesterol, is dit traject iets voor mij?

Ja zeker! Voedingsadvies bij diabetes & cholesterol is voornamelijk gezonde voeding! Wat wel aangeraden is, is dat je ons laat weten dat je ingeschreven bent voor het traject en dat je extra op suiker en/of jouw bloeddruk moet letten. Stuur ons een mailtje naar info@eating-habits.be! Dan kunnen we hier rekening mee houden en geven we jou nog wat extra informatie mee.

Ook hier zin 1 op 1 consultaties nog steeds mogelijk.

Ik heb een meer specifiek voedingsadvies nodig.

Indien je meer specifiek voedingsadvies nodig hebt (intolerantie, allergie, darmproblemen, medische achtergrond, diabetes,…) dan kan er een 1 op 1 afspraak ingeboekt worden bij ons. Dit kan niet online, stuur hiervoor een mailtje naar info@eating-habits.be of bel op het nummer 0486 97 23 56. Iedereen is bij ons van harte welkom!

Is dit traject dan nog wel persoonlijk?

Na beiden 6 jaar in het vak te staan en consultaties doen, hebben wij dit traject speciaal ontworpen naar de noden van onze cliënten. We weten dat het een grote stap is dat wij zetten, maar we zijn er 100% van overtuigd dat jullie méér resultaat gaan hebben door dit traject te volgen dan dat wij jullie 1 op 1 begeleiden.

Want dit traject omvat alles waar onze cliënten vroeger struikelden. Het liep niet mis omdat onze cliënten niet wisten WAT ze moesten doen, maar eerder bij het ‘HOE’? Weinig tijd, te weinig inspiratie, druk leven,… Tijdens de verschillende classes gaan we ons dus meer gaan focussen op het ‘HOE?’. We gaan jullie praktischer gidsen doorheen deze drukke levensstijl waar het vaak heel moeilijk is om alles rond te krijgen.  We gaan jullie laten zien dat door bepaalde (soms kleine) slimme tips, een goede voorbereiding, en een goede basis alles veel vlotter kan verlopen. Maar we gaan jullie ook vooral laten zien dat perfectie niet bestaat. De perfect voorbereide vrouw/moeder/partner met een planning die altijd 100% nageleefd wordt, dat bestaat niet. We gaan een gulden middenweg zoeken. Na dit traject gaan jullie op alle mogelijke situaties voorbereid zijn & juiste keuzes kunnen maken!

Vragen als:

“Heb je nog wat inspiratie?”, “Hoe weet ik nu dat dit een gezonde granola is?”, “Kunnen we anders samen eens een weekmenu opstellen?”, “Is dit een goed recept? En hoeveel mag ik hiervan dan eten?”, “Als ik een lasagne maak, hoe weet ik dan hoeveel ik hiervan mag eten?”,…. worden allemaal beantwoord!

Ik ben vegetarisch, is dit traject iets voor mij?

Ja zeker, het vegetarische aspect is ook opgenomen in het traject. Je mag ons wel altijd een mailtje sturen naar info@eating-habits.be om te vermelden dat je ingeschreven bent voor het traject en dat je vegetarisch bent. Dan kunnen we nog extra informatie voor jou voorzien!

We’ve got your back

We gaan samen aan de slag!
#teamworkmakesthedreamwork

ontdek ons traject

faq

Vragen omtrent onze Faq’s?

Of heb je vragen
omtrent onze begeleidingen?

contacteer ons

Ontdek onze tips, nieuwtjes
en heerlijke gerechten.

ontdek ze hier