18/10 wereld menopauzedag!

18 oktober was het 🌺 Wereld M E N O P A U Z E dag! 🌺

Naar aanleiding hiervan ben ik naar de Menopauze POP-UP geweest in het Menopauzehuis te Deinze in de Kortrijkstraat! Menopauzeconsulent Gerda Desmidt gaf meer uitleg over de vrouw en haar lichaam tijdens deze fase, heel interessant! Iedereen spreekt altijd van de menopauze, maar weet dat hier naartoe verschillende fasen moeten doorlopen worden. Iedere vrouw is verschillend en de PREmenopauze kán al beginnen vanaf 40-45 jaar bijvoorbeeld. Dus we moeten ons bewust zijn van deze signalen en kunnen dan preventief gaan werken! Menopauze mag geen taboe meer zijn.

Dat gewichtstoename tijdens de (pre)menopauze normaal is (en dan vooral rond de buikzone) is een feit & ook volledig fysiologisch verklaarbaar! Of dit wil zeggen dat dit onvermijdelijk is? Natuurlijk niet, ik als diëtiste kan jullie begeleiden om gewichtstoename te vermijden/beperken tijdens de menopauze. Wat wel een feit is, is dat het vaak trager gaat dan toen we 30’ers waren & bewegen meer en meer een rol zal spelen bij dit vermageringsproces en bij de algemene feelgood! We moeten ons lichaam meer tijd geven & gunnen tijdens het vermageringsproces.. ☺️

Ik juich het enorm toe dat er sinds september 2017 een vereniging van Belgische Menopauzeconsultenten is opgericht & er in Deinze ook een consulent te vinden is!

Meer info: www.gerdadesmidt.be // www.menopauzehuis.be // www.menofocus.be

Liefs

Charlotte

blog

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

contacteer ons