Eating habits’ waterzooi

Nog een klassieker in een licht jasje gestoken! 😉

Eating Habits’  WATERZOOI!

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 g aardappelen
  • 4 wortelen
  • 2 preien
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 100ml lichte room (7% v.g.)
  • 1 el maïszetmeel
  • Bakmargarine
  • peper en zout

 

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten. Schil de wortelen en snij in blokjes van een halve centimeter. Was de prei en snij in ringen. Snij de ui fijn. Snij de selder in blokjes van een halve centimeter. Hak de peterselie fijn. Verhit wat bakmargarine in een brede pan en bak de ui, wortelen, selder en prei aan gedurende 3 minuten. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los hierin de kippenbouillon op. Voeg de kipfilets toe. Laat op zacht vuur ongeveer 10 minuten pocheren. Voeg dan ook de groenten toe en kook ze 5 minuten mee. Giet de bouillon door een zeef en vang het vocht op in een pannetje. Laat de bouillon lichtjes inkoken. Roer het maïszetmeel los in een scheutje water en voeg toe aan de bouillon, laat indikken. Roer er vervolgens de light room door. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kip, de groenten + de gegaarde aardappelen weer bij de saus en warm nog even verder op. Voeg als laatste de peterselie toe. Smakelijk!

LIEFS & SMAKELIJK!

blog

Vragen rond dit bericht?

Of wilt u meer weten?

contacteer me