Consultaties

De eerste consultatie (intakegesprek)

Duur: ± 1u30
Kostprijs: €50,00 (€60,00 voor 2 personen)

Doel: Dit ons eerste gesprek en hier luister ik vanzelfsprekend naar jouw wensen en voor welk type dieet je naar mij komt. Dit kan een vermageringsdieet zijn maar tevens ook een specifieker dieet (zie ‘dieetadvies’). Dit kan op eigen initiatief zijn of op vraag van de huisarts.

Eerst en vooral zullen de metingen worden uitgevoerd: lengte en gewicht wordt bekeken en alsook de BIA-meting wordt uitgevoerd (afhankelijk van dieettype, soms is dit niet nodig). Achteraf worden al deze parameters besproken en krijg je al een eerste beeld van jouw lichaamssamenstelling. Ik maak tijdens dit eerste consult kennis met jou en met jouw persoonlijke eetgewoonten. Het huidig voedingspatroon wordt onder de loep genomen en de basis van een gezond voedingspatroon wordt alreeds toegelicht. Want tijdens dit eerste consult is de motivatie veelal groot en is het dus niet de bedoeling dat je zonder advies naar huis gaat! Je krijgt info over onderandere: wat is een gezond samengestelde maaltijd? Uit wat bestaat een evenwichtig ontbijt, middagmaal, avondmaal en tussendoortjes? Welke porties zijn ideaal voor jou? Welke variatiemogelijkheden zijn er enzovoort. Er wordt evenals een schets gemaakt van de zaken die zeker moeten veranderen. Na dit eerste consult kan je alvast aan de slag met je nieuwe eetpatroon!

Tweede consultatie

Duur: ± 45 – 60min.
Kostprijs: €40,00 (€50 voor 2 personen)

Doel: Omdat ik een gezond voedingspatroon zeker niet op anderhalf uur kan toelichten, voorzie ik een tweede consult dat tevens een uur duurt. Tijdens dit consult gaan we verder waar we de vorige keer gebleven waren. Uit ons eerste gesprek heb ik mezelf een beeld kunnen vormen van jouw eetgewoonten en levensstijl en kan ik jouw voedingsadvies verder persoonlijk aanpassen. Zodanig het dieet jou als het ware op het lijf geschreven is én houdbaar is. Want een dieet moet haalbaar zijn binnen jouw persoonlijke levensstijl zoals jouw werkregime, sociaal leven enzovoort. En dit is bij iedereen verschillend dus dit moet individueel bekeken worden. Welke onderwerpen nog besproken worden is wat afhankelijk van jouw persoonlijke wensen/interesses. Maar ik heb mijn voorkeur om tijdens het tweede consult uitgebreid uitleg te geven over de interpretatie van etiketten. Omdat een gezond voedingspatroon start bij de juiste inkopen!

Opvolgconsultaties

Duur: ± 30min.
Kostprijs: €20,00 (€30 voor 2 personen)

Doel: De naam spreekt voor zich, deze consultaties dienen als opvolging en ondersteuning van het dieet. Ik blijf jou als diëtiste MOTIVEREN. Het gewicht, buikomtrek en lichaamsevolutie wordt telkens opnieuw bekeken en besproken. Tijdens deze consulten worden steeds nieuwe onderwerpen/tips aangeleverd (zie ‘personal coaching’) om je in jouw nieuwe voedingsgewoonten levenslang te doen slagen of eventuele motivatiedips/situaties kunnen evenals aangepakt worden. Alles wat verband houdt met het dieet wordt samen besproken zodanig je nadien zelf verder kan met je nieuwe en gezonde levensstijl!

UITGEBREIDE LICHAAMSANALYSE

Duur:± 30 minuten
Kostprijs: € 15,00

Doel: Had je graag enkel een uitgebreide lichaamsanalyse gehad, zonder aanvullend advies. Dit kan uiteraard ook! Tijdens dit consult wordt de BIA-meting uitgevoerd en aansluitend grondig besproken. Ik kan je uiteraard hier en daar tips geven naar aanleiding van de resultaten. Je krijgt ook alle info uitgeprint mee naar huis.

Consultaties aan huis

Ben je moeilijk te been of kan je moeilijk vervoer regelen, dan kom ik gerust tot bij jou. Dezelfde prijzen zoals hierboven worden gehanteerd. Juist indien u buiten een straal van 2 km woont, worden er wel extra vervoerskosten aangerekend.

Terugbetalingen

Het dieetadvies wordt door de mutualiteit voor een stuk terugbetaald. Het aantal consultaties en welk bedrag is afhankelijk van mutualiteit tot mutualiteit. Dus informeer je bij jouw kantoor of ga online eens kijken.

Diabetes type II patiënten genieten van een tweejaarlijkse terugbetaling indien aangesloten bij het zorgtraject of in het bezit van een diabetespas.

Website16Website17Website18Website13

Charlotte

V o e d i n g s d e s k u n d i g e

Equilibre3

Afvallen via volwaardige maaltijdvervangers

Naast vermagering via de klassieke manier bied ik ook een dieetplan op met maaltijdvervangers. Ik leg de nadruk in het bijzonder op maaltijdvervangers, om er op te duiden dat het geen proteïnedieet is! Met een proteïnedieet ga je op korte

meer info

Instagram

© 2015 Eating Habits