Bia-meting

METEN IS WETEN!
EERST METEN DAN MAATWERK.

Een getal op de weegschaal zegt mij te weinig om jou optimaal te kunnen begeleiden. Daarom doe ik steeds een uitgebreide lichaamsanalyse waarbij we de samenstelling van jouw lichaam nauwkeurig kunnen nagaan. Zo kan ik een voedingsadvies opstellen dat 100% aan de noden van jouw lichaam voldoet. Want ieder lichaam is uniek.

Ik heb ervoor gekozen om te werken met het BIA 101 Anniversary toestel van AKERN. Dit is een bio-impedantie meting die een 99% nauwkeurig beeld schetst van jouw volledige lichaamssamenstelling. Hierdoor kan ik jou nauwgezet opvolgen en nog beter begeleiden op voedingsvlak. Want een gewicht alleen vertelt ons niet veel, het is niet meer dan een cijfer op zich. Gewicht houdt geen rekening met de verhouding vet-spier-vocht enzovoort. Als diëtiste is het dus een must om verder te gaan kijken dan het gewicht alleen. Hoe is de patiënt zijn of haar lichaam samengesteld en wat heeft het lichaam nodig? Ondervindt het lichaam al hinder van het overgewicht enzovoort?

De lichaamssamenstelling geeft essentiële informatie over de hoeveelheid water en spieren in het lichaam, wat het lichaam als basisbehoefte heeft én of de cellen goed gevoed zijn. Vooraleer ik begin aan het opstellen van mijn voedingsadvies, is het erg belangrijk om informatie te hebben over het evenwicht in de lichaamssamenstelling, de bioactieve celmassa (spieren en organen) en de basisenergiebehoefte van de patiënt. Het is op basis van deze metingen en analyses dat de aanpak gekozen wordt die voor de patiënt het meest haalbare is.

De lichaamssamenstelling wordt bij de start, maar ook bij elke opvolgconsultatie gemeten en geëvalueerd. Het is een uitstekende manier om te zien hoe jouw lichaam op al de inspanningen reageert en een uitstekende rode draad om jouw schema zo maximaal mogelijk te personaliseren. Je zal hier ook telkens een uitprint van krijgen, zodat je zelf de evolutie ziet!

begeleiding

We gaan samen aan de slag en kijken wat de meest geschikte aanpak is voor jou! #teamworkmakesthedreamwork

ontdek de mogelijkheden

bia meting

Zin om aan de slag
te gaan?

Of wilt u meer weten
omtrent Bia-meting?

contacteer me

Ontdek mijn tips, nieuwtjes
en heerlijke gerechten.

ontdek ze hier